I. Murat'tan sonra tahta çıkan I. Beyazid (Yıldırım Beyazıd), İstanbul'u kuşattı. Bunun üzerine Macar Krallığı, Alman ve Fransız askerlerinden oluşan yeni bir haçlı ordusu Osmanlı'ya saldırdı.

I. Beyazid, bu orduyu, Niğbolu Savaşı'nda yendi ve Osmanlı'nın egemenlik alanını Tuna nehrine kadar genişletti. Bu, Osmanlı Devleti'nin Kuruluş Dönemi'nde ulaştığı son noktadır.

Niğbolu Savaşı başarılı bir savaştır ama, bu savaşın yapılması İstanbul'un kuşatmasını kaldırdığı için İstanbul'un fethini geciktirmiştir.

Niğbolu Savaşı'ndan sonra I. Beyazid Anadolu Siyasetine önem vermiş, Ankara Savaşı yenilgisi ve Fetret Devri nedeniyle uzun süre batı siyasetine ara verilmiştir. I. Mehmet ve II. Murat'ın ilk yıllarında Ankara Savaşı'nın yaraları sarılmaya çalışılmıştır.

II. Murat, Anadolu'da denetimini sağlamlaştırdıktan sonra, Balkanlarda yeniden siyaset izlenmeye başladı. Birkaç önemli yenilgi nedeniyle Balkan Devletlerine taviz verildi.


 

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğrafya Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi